Je ziet het misschien al bij jezelf. Op je werk, maar ook in je eigen huishouden. Milieu eisen scherpen aan. Technologieën groeien in een razend tempo. In de facilitaire branche is dat niet anders. Wil je wat updates? Hier komen ze:

1.    Groen, groener, groenst

We kunnen er niet meer omheen. Particulieren en bedrijven. We moeten allemaal verduurzamen. En dus ook de gebouwen waarin we werken:

  • Door gebruik te maken van duurzame materialen.
  • Het energieverbruik te verlagen.
  • Door recyclen als norm te zien.
  • En water besparen als een must. 

2.    De technieken

Door meer en meer gebruik te maken van sensoren kun je gebouwen heel makkelijk en snel monitoren. Om het energieverbruik, hygiëne of bijvoorbeeld veiligheid in de gaten te houden. Misschien heb je thuis ook al de slimme meter geïnstalleerd. Bij gebouwen werkt dat net zo.

3.    Flexibiliteit

We gaan steeds meer over op flexplekken. Ook de mogelijkheid om thuis te werken wordt gewoner. De werkomgeving wordt hierop aangepast en daarmee ook het schoonmaakbeleid. Bureaus worden veel meer gebruikt, door verschillende personen. Of juist heel weinig, omdat het personeel veel thuis mag en kan werken.

4.    Gezondheid

We moeten allemaal langer doorwerken. En de burn out getallen zijn nog nooit zo hoog geweest. Een gezonde en plezierige werkomgeving is daarom ontzettend belangrijk. Gelukkig zien bedrijven dit ook en spelen ze hier meer en meer op in. De productiviteit en het werkgeluk stijgt hiermee. Ook de inrichting van gebouwen verandert daardoor. Met een yogastudio, een meditatiekamer of andere activiteiten die het welzijn van de medewerkers bevordert. Deze ruimtes vragen om een herziene blik op schoonmaak.   

Dit is natuurlijk nog maar een topje van de ijsberg. Want we hebben het nog niet gehad over de vernieuwde certificaten of andere wetgevingen. Ook dit is namelijk continu aan verandering onderhevig. Gelukkig hebben we bij Social Facility een bak aan kennis. Die ervoor zorgt dat we makkelijk meebewegen op de vernieuwde ontwikkelingen. Wij spelen hier op in en we zorgen dat we op de hoogte zijn en blijven.

Vind jij het lastig om al deze veranderingen op de voet te blijven volgen? Of ben je het spoor soms helemaal bijster? Schroom dan niet om Leon even te bellen. Hij staat je heel graag, persoonlijk te woord. En weet je? Hij kan het ook nog eens heel rustig aan je uitleggen:

Leon@socialfacility.nl | 06 39 32 98 45

× Hoe kan ik je helpen?