Worden de schoonmaakprogramma’s aangepast?

Onlangs zat ik met een afspraak in een bekend wegrestaurant. Keurig de mogelijkheid om te desinfecteren en ook de bediening vroeg mij en mijn bezoek naar mogelijke klachten.

Eenmaal in het ruim opgezette restaurant kwam ik tot de ontdekking dat er wel heel erg veel ruimte was tussen de tafels. Om op deze manier maximaal 30 mensen te kunnen herbergen. Vanaf 1 juli mogen we weer met 100 personen in een restaurant maar houden we ons nog keurig aan de anderhalve meter afstand.

Ook in kantoortuinen waar we eerst redelijk dicht bij elkaar zaten is ruimte gecreëerd. Ruimte voor veiligheid. In plaats van 20 werkplekken in een ruimte is er nu nog plaats voor 10. De gangpaden worden breder en er zijn minder stoelen.

Ik vraag me af, gaan we dan nu de normen aanpassen omdat de schoonmaker er sneller door heen kan, of gaan we de tijd gebruiken om de opdrachtgevers meer tevreden te maken. Het extra schoonhouden van de contactvlakken heeft geen zin als je na je diensttijd weer weg bent. Iemand anders pakt die trapleuning wel weer vast.

Ik ben benieuwd naar jullie mening, hoe pakken jullie dat aan? Gaan we een verschuiving zien in de schoonmaakaanbestedingen die wij organiseren?

Lees hier mijn volledige artikel. https://www.schoonmaaknederland.nl/betaalt-jouw-zorginstelling-ook-teveel-voor-schoonmaak

 

 Wil je dat wij het voor je regelen? dan komen wij je graag helpen. Maak een afspraak met onze organisatie.

× Hoe kan ik je helpen?