Rijksdienst Caribisch Gebied

Heinrich Alberto

Manager Inkoop, Finaciën & Bedrijfsbureau

“Op een aantal gebieden konden we bezuinigen, zonder consessies te doen aan kwaliteit.”

De hoogste tijd

Het was de hoogste tijd om een nieuw schoonmaakcontract af te sluiten. Voor ons was het van essentieel belang om de kosten te beheersen. Leon was vastbesloten om kwaliteit te leveren. Hij ondersteunde ons en dacht goed mee.

Bezuinigen versus kwaliteit

Op een aantal gebieden konden we bezuinigen, dankzij Leon. Zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het werk. Zo ontdekte we bijvoorbeeld dat een schoonmaakmedewerker niet per se acht uur nodig had om het werk af te ronden. Maar dat zes uur voldoende was voor deze klus. Zo hebben we geld bespaard zonder afbreuk te doen aan de dienstverlening.

Heel specifiek

In plaats van te focussen op de prijs per vierkante meter, hebben we ons gericht op specifieke gebieden die sneller vuil worden. Dit heeft geleid tot meer gerichte schoonmaakwerkzaamheden en een efficiëntere inzet van de medewerker. Met de twee extra uren die we overhielden, kon de schoonmaakmedewerker ingezet worden bij een andere klant. Daardoor heeft zij meer afwisseling in haar werk en wij ontvingen betere service.

 Dank aan Social Facility

Dankzij de inzet en de flexibiliteit van Leon, hebben we nu een contract dat zowel de kwaliteit van het werk als onze kosten beheert. Het biedt ons de mogelijkheid om te blijven groeien en te verbeteren.

“Dankzij de inzet en de flexibiliteit van Leon, hebben we nu een contract dat zowel de kwaliteit van het werk als onze kosten beheert.”

“Leon kan uitstekend communiceren. Op een begrijpelijke manier, zodat iedereen het snapt.”

Inmiddels zijn we al drie maanden verder. In het begin was het even aanpassen voor onze klanten. Zij waren gewend dat er acht uur lang een schoonmaakmedewerker in de buurt was. Door onze gerichte aanpak en het flexibel inzetten van onze medewerkers, zijn onze klanten nu volledig gewend aan het nieuwe concept. Zij ervaren daar nu de voordelen van.

Hoe was de samenwerking:

Leon kan uitstekend communiceren. Op een begrijpelijke manier, zodat iedereen het snapt. Hij is zeer empathisch en begrijpt de situatie van zijn klanten. Daardoor is hij in staat om onze behoeften goed te begrijpen en hierop in te spelen. Leon weet alle punten die nodig zijn bij een aanbesteding in de juiste volgorde te zetten. Waardoor het overzichtelijk wordt en hij precies de resultaten kan behalen waar wij naar verlangen.

Daarnaast is Leon eerlijk, oprecht en prettig in de omgang. Hij staat altijd voor ons klaar. Ondanks het tijdsverschil is hij goed bereikbaar en reageert hij snel. Bij Leon ga je niet een leverancier-relatie aan, maar een partnership. Je kunt op hem vertrouwen, omdat hij een echt mensen-mens is. Het menselijke aspect dat bij een aanbesteding komt kijken, zal bij hem altijd voorop staan

 

Voor een volgende keer:

We hebben eerder al samengewerkt vanaf een afstand zoals deze, maar meestal kwam er toch wel iemand even langs. Het is namelijk fijn om de locaties te kunnen laten zien en samen op de fiets te stappen of een wandeling te maken in de zon. Zodat we ook face-to-face contact hebben. In de toekomst willen we graag weer gebruik maken van de diensten van Leon. Hopelijk komt hij dan ook een keer naar Bonaire, zodat wij hem een goede rondleiding kunnen geven.

“Daarnaast is Leon eerlijk, oprecht en prettig in de omgang. Hij staat altijd voor ons klaar.”

Wil jij ook zo’n fijne samenwerking?

× Hoe kan ik je helpen?