Heel eenvoudig schoonmaakkosten besparen.

Een tijdje geleden schreef ik een blog voor Schoonmaak Nederland. In dat artikel, waar ik in eerste instantie veel commentaar op kreeg uit de markt, sprak ik over de methode hoe je snel 12% kon besparen op de schoonmaakkosten.

Natuurlijk gaat dat niet vanzelf en moet je er wel wat voor doen maar het gaat niet ten kostte van de schoonmaakbedrijven of schoonmaakmedewerkers. En het gaat al helemaal niet over de kwaliteit die misschien wel minder wordt met 12% minder kosten die je niet meer aan schoonmaak hoeft te betalen.

In mijn artikel gaat het over de BTW. In zorgorganisaties worden nog steeds panden doorbelast met 21% btw terwijl in woonomgevingen het lage BTW percentage van toepassing is van 9%. En daarmee bespaar je dus 12% op de schoonmaakkosten die je terug kunt geven aan de zorg, waar het hard nodig is.

Hoe doe je dat dan?

Bepaal eerst met je fiscalist welke panden in aanmerking komen voor de 9% BTW tariefstelling. Vervolgens leg je de verklaring van jullie zorgorganisatie neer bij het schoonmaakbedrijf. Zij kunnen met deze verklaring verantwoording afleggen aan de belastingdienst. Administratief zal er wel wat geregeld moeten worden bij het schoonmaakbedrijf maar het komt ten gunste van de zorg en daar gaat het om.

Lees hier mijn volledige artikel. https://www.schoonmaaknederland.nl/betaalt-jouw-zorginstelling-ook-teveel-voor-schoonmaak

Wil je dat wij het voor je regelen? dan komen wij je graag helpen. Maak een afspraak met onze organisatie.

 

× Hoe kan ik je helpen?