De laatste tijd ben ik flink aan het klussen. Ik heb een schuurtje gebouwd die staat. Stevig en wel. Deze keer is de buitenmuur aan de beurt. Hij moet geschilderd worden.

Tsja, en nu?

Waar begin je dan? En welke kwast gebruik je daarvoor? Het zijn nogal wat dilemma’s waar je voor komt te staan als leek.

 

 

Snel, snel, snel

Want gebruik ik nou een grote kwast of een kleine? Een grote gaat sneller, een kleine is preciezer. Dus het werd uiteindelijk de blokkwast voor de brede oppervlaktes en de lange afstanden. Zo kan ik de klus wat rapper van mijn lijstje strepen.

Pietje precies

Voor de randjes en de hoekjes pakte de kleine kwast toch beter uit. Ik moet wel zeggen, dat het tempo nu ineens een stuk lager ligt. Dat snelle afstrepen op mijn to-do-list kan ik nu wel vergeten.

Keuzes maken

De schilder had het natuurlijk véél sneller gedaan. Hij was waarschijnlijk minder verf kwijt geweest én hij had het beter schoongemaakt. De kwasten die ik heb gebruikt kan ik wel weggooien.

Schilderen versus calculeren

Ik besef ineens, dat het met schoonmaakcalculaties net zo is. Als Social Facility deze maakt, weet je precies hoeveel tijd je nodig hebt om een ruimte schoon te maken. En hoe vaak. Of hoe grondig.  Wij kunnen dit heel snel, omdat we exact weten hoe het in elkaar steekt. Wij zijn een specialist op dit gebied.

Huur een professional in

Om mij de ruimtes zelf schoon te laten maken? Dat zou ik je dan weer niet aanraden. Ik ben ontzettend goed in het maken van de calculaties. Voor de schoonmaak adviseer ik je een andere professional. Die kan het, net als de schilder, sneller en efficiënter. Zeer zeker ook met minder materialen en een heel stuk schoner.

Mensenwerk

Bij schoonmaak draait het om de mensen in de branche. Je beschadigt ze als je het niet op de juiste wijze berekent. Ze moeten veel harder werken. Dit gaat ten koste van hun gezondheid en hun werkgeluk.

Win advies in

Bij het reinigen van een gebouw komt veel kijken. Ga niet zomaar zelf aan de slag, maar vraag Social Facility om hulp. Wij zijn specialisten die snel voor jou kunnen berekenen hoeveel tijd je hiervoor kwijt bent. Bel je ons? Zo kunnen we de schoonmaakcalculaties voor jou uit handen nemen.

 

× Hoe kan ik je helpen?